Турска покушала да помири бошњачке лидере

Пропао покушај стварања свебошњачке коалиције под покровитељством Турске, јавила БХТ1. На састанак који је, требало да се одржи уз учешће Реџепа Тајипа Ердогана, дошао само лидер странке за БиХ Харис Силајџић.

Турска је покушала да помири бошњачке лидере у БиХ, али је пропао покушај стварања свебошњачке коалиције под њеним покровитељством, јавила је БХТ1.

Тај медиј наводи да је пропао састанак који је, уз учешће турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана, требало да буде одржан у четвртак, јер се позиву одазвао само лидер Странке за БиХ Харис Силајџић.

Поред њега, на састанак су били позвани и лидери Странке демократске акције (СДА) Сулејман Тихић и Социјалдемократске партије (СДП) Златко Лагумџија.

Позивајући се на незваничне изворе, БХТ1 преноси да се оцењује да иза пријатељских речи и учесталих посета турских званичника БиХ стоје дубљи политички мотиви уплитања у политичке односе у тој земљи.

Како се наводи, Сулејман Тихић изјавио је да сматра да проблеме БиХ треба решавати у самој земљи, а не у иностранству.

"То не треба радити ни у Београду ни у Загребу, као ни у Истанбулу", рекао је председник СДА.

Златко Лагумџија рекао је да му "није било ни на крај памети" да путује у Истанбул на састанак са Тихићем и Силајџићем, јер они "нису друштво коме би могао да припада".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи