Шенген "потопио" Охрид

Драматичан пад броја резервација гостију из Србије за прославу новогодишњих празника у Охриду. Разлог, економска криза и укидање виза за земље Европске уније.

Укидање виза за Европску унију, грађанима Србије, Македоније и Црне Горе најдраматичније је, како се чини, погодило хотелијере у Охриду, који очекују озбиљан пад броја посета за предстојеће новогодишње празнике.

"До 10. децембра прошле године капацитети су нам били попуњени 70 одсто. Ове године је катастрофа, јер број резервација не попуњава ни десет одсто капацитета. Истовремено, велики број људи је отказао резервације", рекао је скопској телевизији А1 председник тамошњег удружења хотелијера Дончо Танески.

Цене аранжмана су једнаке као и прошле године, па тродневни боравак у Охриду кошта између 100 и 200 евра, али додатни проблем представља лоша лоша инфраструктура, односно лоши путеви, недостатак летова до Охрида, али и "танка" понуда, без пратећих садржаја.

"Предстоје нам тешки дани", рекао је Танески.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи