Хрватскa против корупције на свим нивоима

Владе Хрватске ће се снажно и недвосмислено борити против корупције на свим нивоима, саопштено је поводом Међународног дана борбе против корупције. Променама закона испуњени предуслови за успешно одстрањивање криминала из хрватског друштва.

Борба против корупције, као један од стубова програма Владе Хрватске, спроводиће се снажно и недвосмислено, истиче се у владиној поруци јавности поводом Међународног дана борбе против корупције.

Влада наводи да су променама закона и другим мерама испуњени предуслови за успешно одстрањивање криминала из хрватског друштва и наглашава да има "нулту толеранцију за корупцију на било ком нивоу".

О јасној борби против корупције сведочи и додатно јачање Комисије за праћење спровођења мера за сузбијање корупције, на чијем челу се налази премијерка Јадранка Косор, наводи се у поруци.

Хрватска влада је прихватила Антикорупцијски програм за јавна и трговачка друштва, који Комисија предложила. Према том програму сва јавна предузећа ће, до краја године, морати да донесу антикорупцијски програм за раздобље 2010-2012. године.

У Влади су уверени да су на добром путу да остварите циљеве, као што су јачање одговорности и транспарентности, стварање предуслова за спречавање корупције на свим нивоима и потврду приступа нулте толеранције на корупцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи