Полиција привела скоро 900 анархиста

Због учешћа у нередима, насталим из протеста организованих у Атини и још неколико грчких градова, полиција привела и саслушла 879 учесника демонстрација, међу којима и неколико страних држављана.

Последице нереда на грчким улицама, чији је повод било обележавање годишњица убиства петнаестогодишњег ђака Алксандорса Григоропулоса у Атини, поред разбијених излога и телефонских говорница су масовна хапшења изгредника.

У последња два дана полиција је привела и саслушла 879 учесника демонстрација. Од тог броја, 166 изгрденика је задржано у притвору и биће изведени на суд.

У центру Атине у понедељак је демонстрирало око 3.000 људи, углавном средњошколаца. Они су током протеста гађали полицајце камењем и петардама, разбијали аутобуска стајалишта и телефонске говорнице.

Изгреди су, поред Атине, забележени и у Сполуну, а полиција се са демонстрантима сукобила и у градовима Патра и Јањина.

Међу учесницима нереда, полиција је открила да су, заједно са грчким анархистима, у нередима учествовали и њихови истомишљеници из европских земаља. У Атини и Солуну, приведено је и десетак странаца, који су у Грчку стигли да би учествовали и насиљу.

У групи изгредника, које је атинска полиција јуче привела, налазило се петоро Италијана и тројица Албанаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи