Мектић: Сукоб мештана Прњавора и групе из Београда

Министар безбедности БиХ Драган Мектић потврдио је да су се у Прњавору сукобили мештани и група младића из Београда, за које се сумња да су стигли у Републику Српску да би изазвали нереде на сутрашњим локалним изборима.

Драган Мектић је рекао да је већа група људи из Београда стигла у Прњавор у четири возила, да су "веома необичног понашања, набилдовани и истетовирани", што, како је истакао, није остало незапажено у малом граду у којем се сви познају.

Према његовим речима, градом се проширила прича да су они током дана напали неке од мештана, после чега је испред хотела "Сити", у којем су смештени, почео да се окупља већи број грађана захтевајући да напусте град, јер се сумња да су дошли због сутрашњих локалних избора и изазивања инцидената у Прњавору.

Тада је и дошло до физичког обрачуна, после чега се група, за коју се тврди да је једна навијачка група из Београда, повукла у хотел.

Ноћас су око хотела распоређене јаке полицијске снаге.

"Морам да кажем да је полиција врло траљаво, готово никако интервенисала, два сата нису хтели да дођу на лице места, иако сам и ја интервенисао", рекао је Мектић за БН телевизију.

Министар безбедности БиХ, који је и сам становник Прњавора, оценио је да полиција испитује особе које су у тај град стигле из Београда, али да "није стекао утисак да је полиција заинтересована да расветли ову ситуацију".

Указао је да су чланови те групе навели да су у Прњавор стигли на позив једног локланог бизнисмена, додавши да је потом један од њих рекао да су "прочитали у огласу да се на дан избора за бројање гласова плаћа дневница од 30 евра".

Мектић је рекао да су и у Теслићу примећене сличне групе младића из Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи