Хасанбеговић се бори за останак у хрватској влади

Одлазећи министар културе Златко Хасанбеговић, који је оставио печат у актуелној влади својим радикалним изјавама, покушава да задржи ту позицију и у будућем кабинету, због чега његове страначке колеге и шеф ХДЗ-a Андреј Пленковћ губе стрпљење, пишу хрватски медији.

Неименовани извор близак доскорашњем министру је за загребачки Јутарњи лист рекао да, ако Хасанбеговић настави са досадашњим изјавама, Пленковић то неће дуго толерисати.

Други извор листа истиче да лично Хасанбеговића не би ставио у владу.

"Хасанбеговић се сада брани јер га је (Милорад) Пуповац апострофирао. Нисам толико десно оријентисан као он, али не могу рећи да је непоштена и некоректна особа, стога имам разумевања за његово понашање, али мислио сам да није требао бити ни у првој влади, па исто тако мислим да не би требао бити ни у будућој", рекао је исти извор из врха ХДЗ-а.

Још један саговорник овог загребачког дневника из врха странке каже да му није разумљиво Хасанбеговићево понашање јер се "понаша као да је лично освојио изборе".

"Он води своју кампању и даље, односно сад пред својим бирачима покушава да се покаже жртвом Милорада Пуповца који сматра да не треба да остане министар, али он се, ето, борио и на томе планира даље да гради властити култ личности", рекао је тај саговорник.

Лист незванично сазнаје да и одлазећи министар спољних послова Миро Ковач мисли да се доказао на изборима и очекује да остане на истој позицији ако му понуде.

Иначе, врх ХДЗ-а ових дана у јавности игнорише изјаве министра културе на одласку Златка Хасанбеговића и званично му поручују да кадровање сада није тема те да ће председник ХДЗ-а Пленковић "као мандатар одлучити ко ће бити министри из редова ХДЗ-а".

Приоритет је, кажу, најпре завршити преговоре с Мостом, а у том пакету ће се одлучити о структури владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару