Хасанбеговић: Пуповац представник Срба или хрватске левице?

Код Пуповца имамо проблем политичке подвојености, не знамо кад је он представник Срба, а када хрватске левице, изјавио је минстар културе у техничком мандату Златко Хасанбеговић у интевјуу за "Вечерњи лист".

На питање како се осећа када га Милорад Пуповац апострофира као човека који није подобан да буде члан Владе, Хасанбеговић каже да је реч о "двоструким стандардима".

"Овде у суштини имамо проблем политичке подвојености у којој се не зна када је Милорад Пуповац легитимни српски политички првак, а када је нека врста неформалног идеолога хрватске левице или укупног арбитра хрватске политике" изјавио је Хасанбеговић.

Технички министар културе Златко Хасанбеговић, који се у делу хрватске јавности сматра сивом еминенцијом ХДЗ-а, поручио је прошле недеље да ће нова влада на челу са Андрејом Пленковићем имати саборску већину са или без три српска мандата.

Тако је Хасанбеговић одговорио потпредседнику СДСС-а Милораду Пуповцу, који је пре три дана рекао да је та српска странка спремна да подржи Пленковићеву владу, али не и ону у којој би био до сада много оспоравани министар Хасанбеговић.

"Иза владе Андреја Пленковића стајаће саборска већина са или без три мандата господина Пуповца", рекао је Хасанбеговић, пренела је регионална Н1.

Он се, међутим, није изјаснио види ли себе у фотељи министра у влади у којој би евентуално седео Пуповац.

"Не бих о томе говорио, заиста ми то још није познато, то ће се на време знати. Овај споразум Моста и ХДЗ-а има довољно мандата, али сви заступници националних мањина позвани су на сарадњу. Нисам сигуран који су то услови које Пуповац поставља, али сигуран сам да он дефинитивно не може бирати будућу хрватску владу", рекао је Хасанбеговић.

Пуповац је раније за Н1 рекао да је Хасанбеговић Пленковићев антипод.

"Он (Хасанбеговић) је оно по чему је Хрватска била негативно сликана у ЕУ и свету. Оно по чему је ружичасто сликана - то је Пленковић. Ми не можемо подржати некога ко ће заступати ревизионистичке ставове. Сигурно нећемо подржати владу у којој седи Хасанбеговић", рекао је Пуповац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару