Иванић: Одлука Уставног суда погоршаће прилике у БиХ

Члан Председниšтва БиХ из реда српског народа Младен Иванић изјавио је да ће данашња одлука Уставног суда БиХ да не прихвати апелацију Народне скупштине РС додатно погоршати прилике у БиХ, као и да ће бити потребно много разума да се не погоршају безбедносне прилике.

Иванић је у Котор Вароши истакао да се оваква одлука могла и очекивати од суда који чине чланови СДА и који ради према захтевима бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, пренео је портал Кликс.

"За мене важи одлука Народне скупштине Републике Српске. Ја сам човек који поштује институције РС и немам намеру да од тога одустанем", рекао је Иванић.

Очекује узаврео амбијент наредних дана на политичкој сцени БиХ.

"Сви они који су на силу хтели да промовишу БиХ, добили су контру, јер се створио амбијент даљег инаћења. Позивам Народну скупштину Републике Српске да донесе закон да се 9. јануар прогласи Даном државности Републике Српске, Даном српске слободе или другим називом, али да 9. јануар остане празник који ће српски народ славити као свој највећи празник, јер ми на то имамо право", рекао је Иванић.

Поручио је да никакве игре и апелације Изетбеговића то не могу зауставити.

Уставни суд БиХ у Сарајеву је раније данас одбио апелацију Народне скупштине Републике Српске за преиспитивање одлуке овог суда којом је Дан Српске – 9. јануар проглашен неуставим.

Разматрајући захтев председавајућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са одлуком о одржавању референдума у Републици Српској о Дану Републике, Уставни суд усвојио је привремену меру којом се привремено обуставља одлука Народне скупштине Републике Српске о организаовању референдума о Дану РС.

Привремена мера трајала би до доношења коначне одлуке у вези са Изетбеговићевим захтевима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару