Лого НАТО-а претворио се у кукасти крст

На јавној презентацији хрватске војске, знак НАТО-а претворио се у кукасти крст. Одговорни тврде да није постојала лоша намера, већ да је лого НАТО-а, који је скиннут са Интернета, био "заражен" вирусом.

Редовна презентација хрватске војске претворила се у инцидент, када се, на видео биму, пред око 200 страних званица, знак НАТО-а претворио у кукасти крст, јављају хрватски медији.

Презентацију која је одржана у војној академији у Загребу, водио је генерал Драго Ловрић, хрватски војни изасланик при НАТО-у иза чијих леђа су била два паноа.

Како преносе хрватски медији, знак НАТО-а, који је био део графичке подлоге презентације, у једном тренутку се претворио у свастику.

Након неколико секунди вратио се знак НАТО-а, који се после неког времена поновно преобликовао у кукасти крст.

Ловрић није приметио шта је догађа на паноу, као ни већина гостију.

Скандал су приметили припадници Војне полиције и особа задужена за информатику, али скуп ипак није прекинут.

Тема презентације била је под називом "Савремене војне операције и нове способности војника", у склопу панела "Развијање одговарајуцих способности - војни одговори".

Тек по завршетку излагања, припадници Војне полиције рекли су генералу Ловрићу шта се догодило.

Одмах је заплењен меморијски стик и покренута истрага о томе како је могло доћи до такве непријатне ситуације.

Како преносе медији, Ловрић сматра да је то индиректна последица заосталих вируса којима је инфициран лого НАТО-а, који је био скинут са Интернета, и да није било никакве лоше намере оних који су припремали презентацију.

Сматра се да је хакер, који је вирусом заразио НАТО-ов знак, ставио ограничење да се почне претварати у кукасти крст тек по почетку презентације.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи