Дуванска мафија убила Пуканића

Ратко Кнежевић, некадашњи блиски сарадник Мила Ђукановић, изјавио на саслушању у Загребу да је Ива Пуканића ликвидирала дуванска мафија.

Хрватског издавача и новинара Ива Пуканића убила је дуванска мафија, изјавио је на испитивањима у Загребу Ратко Кнежевић, Пуканићев блиски пријатељ и бивши близак сарадник премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

Хрватски "Јутарњи лист" наводи да су Кнежевића прекјуче у седишту Уреда за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) испитивали представници тужилаштва Србије након што су летос објављени његови интервјуи у којима је бизнисмена Станка Суботића-Цанета и црногорског премијера Мила Ђукановића означио као шефове балканске дуванске мафије.

Београдско Специјално тужилаштво за борбу против организованог криминала наводи да би подаци, које је добило од овог бившег блиског сарадника премијера Црне Горе Мила Ђукановић, могли да се користе и у сврху евентуалног покретања нових кривичних поступака.

Осумњичени Сретен Јоцић, звани Јоца Амстердам, није иамо мотив, осим новчане награде, за Пуканићеву ликвидацију  рекао је Кнежевић на испитивању.

На захтев заменика директора УСКОК-а који је присуствовао испитивањима Кнежевић је прекјуче и јуче сведочио о случају убиства Пуканића, иако је истрага службено завршена.

Јутарњи лист, такође, пише да Кнежевић истражном судији Ерни Дражанчић није понудио конкретне доказ који би потврдио његову тезу да иза Пуканићевог убиства стоји дуванска мафија.

Кнежевић је у јулу ове говине први пут након пет месеци јавно говорио о пословима "дуванске мафије". Тада је рекао да је Ђукановић био лидер "највећег илегалног бизниса у европи након Другог светског рата и партнер српске и италијанске мафије.

Кнежевић је тврдио да о томе постоје докази Антимафијашке дирекције у Барију.

Јутарњи лист наводи да  ће у Загребу до краја недеље бити подигнуте оптужнице за убиство Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића, почињено 23. октобра 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи