Полицајац убио навијача у Широком?

Обрт у случају Широки Бријег, ухапшен полицајац Д. В. из Љубушког због убиства навијача Ведрана Пуљића. У медијима колају приче да је, наводно, осумњичени Кнезовић отео пиштољ полицајцу, убио Пуљића, па пиштољ вратио. На рукама полицајца нађени трагови барута.

Полицајац из Љубушког Д.В. (27) ухапшен је због сумње да је умешан у убиство навијача "ФК Сарајево" Ведрана Пуљића у Широком Бријегу, у сукобу навијача истоименог фудбалског клуба и "Хорди зла", навијача "ФК Сарајево".

Оливер Кнезовић, навијач "Сарајева", који је ухапшен због сумње да је убио Пуљића, и даље је у бекству. Кнезовић је, пре но што је успео да побегне из притвора, признао да је у току нереда пуцао из калашњикова, а обдукцијом је установљено да је Пуљић убијен хицем из пиштоља у уво. Форензичари су утврдили да је метак калибра 9 милиметара испаљен из пиштоља "глок", службеног оружја босанскохерцеговачке полиције.

Полицајац Д. В, којем је одређен притвор од 30 дана, брани се тврдњом да у току нереда уопште није пуцао, него да му је Кнезовић отео пиштољ, а потом да му га је и вратио. Међутим, форензичком истрагом је установљено да Д. В. на рукама има трагова барута, на шта је његов адвокат реаговао тврдњом да су ти трагови настали када се полицајац бранио од навијачких напада бакљама.

Портал "вечерњи.хр" тврди да постоје видеозаписи који иду у прилог тврдњи да је полиција користила ручно ватрено оружје у нередима и да су поједини припадници "Хорди зла" навели у истрази да је полиција пуцала у њих.

Министар унутрашњих послова Западнохерцеговачек жупаније Ивица Гашпар, пише "нет.хр", изјавио је да се још не зна да ли је смрт Пуљића последица убиства, или несретног случаја.

Већина босаноскохерцеговачких медија позива се и на постојећи закон према којем полицајац може да одлучи о употреби ватреног оружја, чиме се доводи у питање "нужност његове одбране, с обзиром да му то закон допушта", пише портал "дневник.хр".

Отео пиштољ, убио, вратио пиштољ...

Портал "24сата.хр" пише да неслужбено сазнаје како је Кнезовић полицајцу отео пиштољ, пошто је видео да му "Хорде зла" туку рођака. Из пиштоља је, затим, испалио 14 метака, колико је и било у овиру. Хици су, твди портал, погодили преминулог Пуљића и још шесторицу навијача. Према тој верзији, наставља портал, пиштољ је вратио полицајцу, који је за то време држао штитник и палицу у рукама.

Портал "битно.ба" пише како се ухапшени полицајац терети за изазивање опште опасности, јер је дозволио да му Кнезовић отме пиштољ.

Медији наводе да је због бекства Кнезовића из притвора ухапшено осам судских полицајаца, а да је више њих било на информативном разговору.

Весна Ћавар из Тужилаштва Западнохерцеговачке жупаније каже да су од Федералне управе полиције до сада стигле кривичне пријаве против још четири особе из Сарајева, које су учествовале у нередима, а портпарол Федералне полицје Роберт Цвртак изјавио је да је до сада саслушано педесетак особа и да је Кантоналном тужиоцу у Широком Бријегу поднето 11 кривичних пријава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи