Бивши имам из Бара погинуо у редовима Исламске државе

Адем Мустафић, некадашњи имам из Бара, пети је држављанин Црне Горе који је погинуо ратујући на страни терористичке Исламске државе.

Мустафић је пре три године напустио службу и придружио се Исламској држави у Сирији, потврдио је Радију Слободна Европа главни барски имам Мујдин Милаими.

Процене о броју црногорских држављана на страним ратиштима крећу се од десетак до више десетина, а у последње време је забележена и појава "повратника".

Црна Гора законом усвојеним прошле године кажњава одлазак на страна ратишта, као и било какву помоћ учесницима на фронтовима ван Црне Горе.

Последње процене Исламске заједнице објављене у медијима у марту, указале су да се девет припадника ИД вратило са ратишта у Црну Гору.

Они су под сталним надзором црногорских безбедносних служби, а међу њима има и оних који су под истрагом.

Милаими је истакао да Исламска заједница улаже велике напоре да одврати младе људе од погрешног пута.

Према његовим речима, страдали Мустафић је имао своје идеје и нико није могао да га спречи да уради то што је урадио.

"Преко својих мрежа и људи који се баве тиме укључио се у ту аферу и причу. Када се ту уђе, изгледа више нема повратка. Нажалост, његова судбина је била таква", навео је Милаими, који није могао да говори о начину регрутације, логистици и рутама којима људи одлазе у редове Исламске државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи