Тужилаштво БиХ потврдило да је Додик под истрагом

Главни тужилац Босне и Херцеговине Горан Салиховић потврдио је да се против председника Републике Српске Милорада Додика води истрага повезана са пословањем "Павловић банке" из Бијељине.

"Истрага (против Додика) се води у склопу 'Павловић банке'. Три-четири истраге против Додика су затворене", рекао је Салиховић у интервјуу за сарајевско Ослобођење.

Салиховић је тиме потврдио да је Тужилаштво БиХ закључило да није било елемената за подизање оптужнице на темељу неких ранијих пријава поднетих против Додика, али председник РС сада је суочен са истрагом о томе на који је начин стекао вилу у Београду вредну више од 750.000 евра, пренео је Н1.

Кривичну пријаву у том случају је против њега поднела Српска демократска странка (СДС), која је у РС у опозицији, а Додика терете да је кућу у елитном београдском насељу Дедиње 2007. године купио готовином при чему је исходио фиктивни кредит код "Павловић банке" који му је послужио као покриће за ту "сумњиву трансакцију".

У склопу покренуте истраге раније су ухапшени власник "Павловић банке" Слободан Павловић и неколико њених запослених, али Суд БиХ допустио им је боравак на слободи до окончања истражног поступка.

Током претраге "Павловић банке" коју су спровели истражитељи у њој није пронађен примерак уговора о Додиковом кредиту нити је он евидентиран у централном регистру који се води код Централне банке БиХ.

Салиховић је истакао да је државно тужилаштво под "огромним притисцима", али да неће посустати у процесуирању кривичних дела која угрожавају стабилност државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи