Поново сузавац на македонско–грчкој граници

Македонска полиција поново је испалила сузавац и шок-бомбе на групу миграната који су протестовали са грчке стране ограде од бодљикаве жице, која дели те две земље, објавио је "Ројтерс", позивајући се на извештаје сведока. Иванов, Пахор и Грабар Китаровић одустали од посете граничном камену број 59. на македонско-грчкој граници из безбедносних разлога.

Грчка полиција почела је да се распоређује дуж ограде постављене у тампон зони у Идоменију, на грчко-македонској граници да би спречили избеглице да до ње дођу.

Како је јавила грчка агенција АНА, тренутно се у близини ограде налази стотинак избеглица.

Посета троје председника отказана је на савет полиције, наводи македонска агенција МИА.

Око 200 миграната, који су чули за планирану посету Иванова, Пахора и Грабар Китаровић, окупило се око 11.30 часова и почело да виче, нарушава јавни ред и мир и да се приближава македонској граници у покушају да привуку пажњу европске јавности, саопштило је македонско Министарство унутрашњих послова.

Да би их смирила нереде, македонска полиција је употребила сузавац, наводи Министарство.

Ситуација је стављена под контролу пошто су мигранти информисани да је посета Иванова, Пахора и Грабар Китаровић отказана, стоји у саопштењу.

Према наводима агенције АФП, мигранти су били распоређени дуж 100 метара ограде и покушавали су да је оборе.

У недељу је у сукобима македонске полиције и око 3.000 миграната из избегличког кампа у грчком пограничном граду Идоменију, који су покушали да пробију ограду, повређено више стотина миграната и двадесетак македонских полицајаца и војника.

Том приликом су македонски полицајци на мигранте испалили сузавац и гумене метке, док су грчки полицајци стајали по страни и нису интервенисали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи