Изетбеговић: БиХ и Србија морају градити бољи однос

Без обзира на садашње потешкоће у односима БиХ и Србије, две државе морају градити бољи однос заснован на поверењу и узајамном уважавању, сматра председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Изетбеговић је у интервјуу за сарајевски Дневни аваз рекао да ће у односима двеју земаља и убудуће бити осцилација, али додаје да је сигуран да и у Србији, како је рекао, разумеју значај мира и сарадње.

Подсетио је да је, након изрицања пресуда Хашког трибунала Радовану Караџићу и Војиславу Шешељу, послао, како је рекао, јасну поруку највишим српским званичницима и да она гласи "да постоји доња граница толеранције и ствари на које никада и нико у име Бошњака неће пристати".

"Болна и сложена прошлост додатно нас обвезује на што јаснији и изравнији разговор о свему", рекао је Изетбеговић потврдивши да ће се због тога сутра у Мостару састати са српским премијером Александром Вучићем.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи