Беч, појачанe мере безбедности због могућег напада

Полиција у Бечу саопштила је да је појачала мере безбедности пошто је неколико европских престоница упозорено на могућност напада експлозивима или оружјем у периоду између Божића и Нове године. Ипак, отказивање најављених догађаја, према процени полиције, није потребно.

Бечке власти су, како наводе, упозорене на могући напад неколико дана уочи Божића. Упозорење је стигло од неидентификоване "пријатељске" обавештајне службе".

Према њиховим речима, послат им је и списак на којем је наведено неколико имена потенцијалних нападача. Међутим, испитивање те листе и друге истраге до сада нису довеле до "нових конкретних резултата".

Како је наведено, не постоји конкретна претња за неко место у одређено време.

Полиција је саопштила да појачава надзор места на којима се очекује окупљање људи.

Како преноси Ројтерс, терористички напади би могли да буду изведени уз употребу ватреног оружја и експлозива.

У саопштењу није прецизирано о којим је градовима реч, преноси Спутњик.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи