Читај ми!

Протест присталица ДФ-а у Подгорици без инцидената

На протесту опозиционог Демократског фронта у Подгорици окупило се неколико хиљада људи, а скуп је прошао без инцидената. Присталице ДФ-а захтевају оставку премијера Мила Ђукановића и формирање прелазне Владе која би организовала парламентарне изборе. Демонстранти извели перформанс у којем су, како су навели, "живим ланцем" опколили црногорске институције.

Скуп је завршен без инцидената и, за разлику од претходна два протеста, вечерас је на улицама Подгорице било мање полиције, док су готово сви функционери ДФ-а били на Тргу.

Како је јавила РТЦГ, скуп је почео минутом ћутања за жртве терористичких напада у Паризу.

Функционер ДФ-а Бранко Радуловић је окупљенима поручио да ДФ неће одустајати до остварења циља.

"Ми нисмо хорда и рушитељи него највећа господа Црне Горе. Уместо лажних институција, направићемо праве институције", рекао је Радуловић.

Функционер ДФ-а Предраг Булатовић изјавио је да су грађани вечерас отворили нови процес.

"Завршићемо вечерас скуп испред парламента, где су покушали да нас зауставе заувек. Нисмо одустали од захтева, тражимо пад Владе. Након овог скупа биће више скупова у градовима, а и велики у Подгорици, који ће значити пад Владе", рекао је Булатовић.

Окупљенима се путем аудио-поруке обратио и бивши боксерски шампион Миодраг Мијо Мартиновић, кога су припадници црногорског САЈ-а претукли 24. октобра, а који је подржао протест и рекао да "сви треба да се уједине у борби против неправде."

Функционер ДФ-а Славен Радуновић поручио је окупљенима да лидер ДПС-а Мило Ђукановић" обесмишљава сваки покушај дијалога у парламенту".

Окупљене присталице ДФ-а упалиле су свеће за све жртве транзиције.

Како је јавила РТЦГ, на подгоричком Тргу се окупило много мање грађана него на протесту 24. октобра, а окупљени су, између осталог, скандирали "Косово је срце Србије".

На протест су стигли и чланови групе која себе назива "Барска србадија", као и присталице ДФ-а из Никшића, наводи РТЦГ.

Након уводног обраћања лидера ДФ-а на Тргу Републике, окупљени су се поделили у две колоне, "опколили" државне институције и тиме симболично поручили да је "режим опкољен".

На вечерашњи протест ДФ-а из Берана је према Подгорици кренуло око 60 присталица тог политичког савеза, из Пљеваља двадесетак и из Бијелог Поља око 60, а из Мојковца 13 особа.

Из полиције је раније саопштено да ће предузети све како би протест протекао у мирној и демократској атмосфери, али и упозорено да ће, у случају било каквог инцидента, полиција реаговати и предузети мере и радње из своје надлежности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару