Читај ми!

Захтев БиХ за проверу особа у вези са нападима у Паризу

Директор Дирекције за координацију полицијских тела у БиХ Мирсад Вилић каже да су полицијске агенције у БиХ добиле захтеве од Интерпола за проверу неких "особа и радњи" у вези са терористичким нападима у Паризу.

Мирсад Вилић истиче да се захтеви за проверу особа и радњи који су у вези са терористичким нападима у Паризу, не односе на држављане БиХ и додаје да постоји надзор над безбедносно интересантним особама у БиХ.

У Сарајеву је одржан састанак Ударне радне групе за борбу против тероризма, коју чине представници Тужилаштва БиХ и обавештајних и полицијских структура на нивоу БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић истакао је да постоји јака сарадња са француским обавештајним службама и полицијским агенцијама из БиХ.

"Посредством Интерпола размењујемо са њима информације и заједно трагамо за одређеним бројем особа за које они имају индиције да су умешана у терористичке нападе у Паризу", каже Мектић.

Дирекција за координацију полицијских тела у БиХ већ је, у сарадњи са осталим полицијским агенцијама, предузела мере на заштити дипломатско-конзуларних представништава, а посебно на заштити амбасаде Француске и осталих институција које имају везе са Француском.

Мекетић је навео да ће Савет министара БиХ врло активно и конзистентно наставити да спроводи Стратегију борбе против тероризма и свих облика екстремизма и да ће дати сваку врсту помоћи полицијским и обавештајним агенцијама, а посебно Тужилаштву БиХ.

Председавајући Савета министара Денис Звиздић каже да ће врло брзо поново бити реактивирана сва тела предвиђена Стратегијом за борбу против тероризма, која ће бити искључиво надлежна за борбу против тероризма и екстремизма.

По његовим речима, то се првенствено односи на оперативну и ударну групу, с циљем правовремене размене информација, превентивног деловања и ефикасне борбе против тероризма и свих других облика криминала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару