Читај ми!

Вучић: Не можемо вратити мајкама децу, али можемо гледати у будућност

Нико не може сестрама да врати браћу, нити мајкама децу, али можемо да гледамо у будућност и да је учинимо другачијом, изјавио је премијер Александар Вучић новинарима у Сребреници након инвестиционе конференције. Уочи скупа, Вучић је положио венац у Меморијалном центру у Поточарима.

"Пошто сам видео и злураде коментаре, желим да кажем да нико сестрама не може да врати браћу, ни мајкама синове или децу, али можемо да гледамо у будућност и да је учiнимо другачијом", рекао је Вучић у обраћању новинарима после учешћа на инвестиционо-развојној конференцији.

Додао је да можемо да бринемо о 21.000 људи који данас живе у Сребреници да би у будућности били бројнији, да заједно живимо у благостању, да учинимо да буду задовољнији својим судбинама и будућношћу.

Вучић је рекао да жели да Сребреница буде мост сарадње између Србије и Босне и Херцеговине и захвалио домаћинима на гостопримству.

Уочи конференције у Сребреници, Вучић је положио венац на спомен-обележје у Меморијалном центру у Поточарима.

Венце на обележје положили су и члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, председник Републике Српске Милорад Додик, у пратњи премијерke Жељке Цвијановић, председник Савета министара Денис Звиздић, начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић, представници других делегација које учествују на инвестиционој конференцији.

Делегације предвођене Вучићем и Изетбеговићем обишле су Меморијални центар у којем је сахрањено 6.377 људи.

"Желимо да Сребреница буде мост сарадње"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је у Сребреници да начин на који је данас погнуо главу пред сребреничким жртвама говори о његовом односу према тим жртвама и поручио да се сада једино може гледати у будућност.

Вучић је то рекао упитан да прокоментарише изјаву председнице Удружења "Мајке Сребренице" Мунире Субашић да је он одласком у Меморијални центар "Поточари" и одавањем поште сребреничким жртвама признао геноцид у Сребреници.

"Оно што желим да говорим, говорим јавно. Ми желимо да Сребреница буде мост наше сарадње", истакао је Вучић.

Поновио је да је Влада Србије издвојила новац за помоћ Сребреници, додавши да је на Инвестиционо-развојну конференцију у Сребреници стигло и десет компанија из Србије које намеравају да улажу у пројекте у том крају.

Упитан да ли се издвајањем за Сребреницу Србија одрекла неког од пројеката у сопственој земљи, Вучић је одговорио одрично, и додао: "Кад год урадите и како год урадите, нешто ће наћи да вам замере и пребаце".

"Немам проблем са тим, Србија пуно штеди и, поред плана да три године нема повећања плата и пензија, данас имамо драстична повећања плата и пензија, што показује да је Србија на одличном путу", казао је премијер Србије на конференцији за новинаре.

Вучић је најавио да ће Влада Србије, у складу са могућностима, улагати и у остала подручја у БиХ, оцењујући да улагање у Сребреници доприноси развоју не само те општине, већ и суседних општина, попут Братунца и Власенице, посебно након отварања моста између Братунца и Љубовије.

Говорећи о решавању проблема потопљеног земљишта изазваног радом Хидроелектране "Бајина Башта", Вучић је рекао да ће Србија испунити своје обавезе и да неће остати дужна.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару