Батровци, чекајући решење

Возила са српским таблицама и даље не могу преко границе у Хрватску. Као контрамера на снази је забрана уласка хрватске робе у Србију. Колоне теретних возила на граници БиХ и Србије.

Ставови у вези са спором на српско-хрватској граници нису промењени, па и даље у Србију не може да уђе роба произведена у Хрватској, а у Хрватску се са српским пасошем може ући једино пешице.

Путницима из Србије је дозвољен прелазак пешке или у возилима страних регистрација.  

Теретни саобраћај за Хрватску и даље је у прекиду, а на уласку у Србију пропуштају се сва теретна возила осим хрватских и оних која превозе робу из Хрватске. 

Колона теретних возила на граничном прелазу са српске стране на Батровцима дуга је 16, 17  километара, јавља извештач РТС-а.

Додатни проблем возачима камиона створила је киша која их је приморала да уђу у кабине, тако да, осим што су заглављени неколико дана, они су и затворени у малом простору.

"По 12 сати чекам у колони и нико ништа не каже. Први пут стојим на путу, али не знам информације и то је најтеже", кажу превозници. 

Влада Србије упутила је јуче цистерне са водом за пиће и храну на гранични прелаз Батровци.

Гранични прелаз Шид отворен је од јутрос у 6.15 и на њему важи исти режим саобраћаја за путничка возила и аутобусе, саопштио је Ауто-мото савез Србије. На том граничном прелазу саобраћај је био затворен од синоћ у 22.10.

С друге стране, створила се гужва на граничним прелазима са БиХ.

Превозници из Србије, због забране преласка границе између Хрватске и Србије, принуђени су да путнике превозе преко граничних прелаза између БиХ и Србије, што додатно усложњава ситуацију, продужава време путовања и ремети планиране распореде редовног одржавања линијског превоза путника.

На прелазу Мали Зворник–Каракај између БиХ и Србије у току ноћи је формирана дуга колона теретних возила на српској страни, јер је царински терминал на том граничном прелазу мањег капацитета и не ради током ноћи.

На прелазима у БиХ за путничка возила јутрос није било дужих задржавања при преласку границе, док је појачан саобраћај теретних возила на прелазима Рача и Павловића мост у оба смера, а на прелаз се чека више сати, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару