Читај ми!

Хрватска делимично отворила прелаз за камионе из Србије

Премијер Србије Александар Вучић потврдио да је Хрватска отворила прелаз Бајаково само за камионе који превозе кварљиву робу. Прелаз је, како је додао, само у једном тренутку био потпуно отворен, а потом је хрватска гранична полиција добила налог владе у Загребу.

Возаче камиона који превозе кварљиву робу и стоје у колони дугој око 13 километара, сада блокирају њихове колеге које траже да се пусте сви, без обзира шта превозе.

Вучић је оценио да је помак направљен, али да су витални економских интереси Србије и даље значајно угрожени, преноси Танјуг.

"Немамо договор, да га имамо прелаз би био отворен", рекао је Вучић прецизирајући да је хрватска гранична полиција добила од хрватске владе налог да пропушта само камионе са кварљивом робом.

Вучић је након седнице владе и Бироа за координацију рада служби безбедности рекао да је тренутно стање такво да је прелаз из Србије према Хрватској потпуно отворен, а да за српске, турске, бугарске и румунске камионе није, изузев када је реч о кварљивој роби.

Прелаз је, како је додао, само у једном тренутку био потпуно отворен, а потом је хрватска гранична полиција добила налог владе у Загребу.

"Ситуација није решена на начин који смо очекивали. Направљан је помак, али то је и даље значајно угрожавање виталних економских интереса Србије", закључио је премијер.

Гранични прелаз Бајаково затворен је за теретни саобраћај од недеље увече.

Због великог прилива избеглица, Хрватска је претходно за сав саобраћај затворила седам граничних прелаза са Србијом, а једино је био отворен прелаз Бајаково.

Промет путника се све време нормално одвијао, уз уобичајна задржавања од 15-ак минута.

У међувремену, нормализован је саобраћај за теретна моторна возила на граничним прелазима из БиХ према Хрватској, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Гранична полиција БиХ је раније данас саопштила је да је обустављен саобраћај за теретна возила на свим граничним прелазима између БиХ и Хрватске због пада система електронског очитавања царинских докумената на територију Хрватске.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару