Линта: ЕУ треба да захтева од Хрватске укидање блокаде

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта најоштрије је осудио одлуку хрватске власти да забрани теретни саобраћај са Србијом на граничном прелазу Батровци-Бајаково и затражио да ЕУ хитно захтева од Хрватске да укине одлуку о забрани теретног саобраћаја са Србијом.

Миодраг Линта сматра да је хрватска Влада без икаквог правног и разумног основа зауставила проток робе са циљем да, како је навео, понизи Србију, да би "владајућа коалиција са Зораном Милановићем на челу добила по који политички поен код својих бирача" и остала на власти после парламентарних избора, саопштено је из Коалиције удружења избеглица, преноси Танјуг.

"Трагична је чињеница да се целокупна кампања у Хрватској води против Србије која је једина показала озбиљно и одговорно понашање током избегличке кризе", оценио је Линта.

Он је дао пуну подршку Влади Србије са премијером Вучићем на челу да предузме све правне мере у циљу решавања тог проблема и, ако не дају резултат, да предузме и контрамере.

Линта је подсетио да у Србији послује преко 200 хрватских фирми које су уложиле више од 600 милиона евра и које имају веома повољне услове за своје пословање, док, како је истакао, српске фирме нису добродошле у Хрватској због бројних нецаринских баријера и случајева дискриминације српских предузећа у приватизацији хрватских фирми.

Линта је затражио да ЕУ хитно захтева од Хрватске да укине одлуку о забрани теретног саобраћаја са Србијом и да обезбеди несметан улазак српског капитала у Хрватску, јер је, према његовом мишљењу, реципроцитет један од европских принципа.

"Важно је нагласити да све чланице Европске уније граде своје односе на основу реципроцитета и нема никаквог разумног објашњења да то не буде и између Србије и Хрватске", закључио је Линта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару