Читај ми!

Митрополит ЦПЦ пробијајући се кроз масу ударио жену

Митрополит канонски непризнате Црногорске православне цркве (ЦПЦ) Михаило ударио је старију жену у Котору док је покушавао да се пробије до места одржавања расправе о Нацрту закона о верским слободама, која је због тензија отказана.

На снимку који преносе подгорички портали, види се како се Михаило пробија кроз гужву, а на пут му стаје старија жена која покушава да га пљуне. Михаило ју је два пута ударио руком по лицу, преноси Бета.

Група људи је вређала митрополита ЦПЦ и представнике те цркве и спречила их да учествују у јавној расправи о Нацрту закона о слободи вероисповести која је требало да се одржи у Котору.

Узвикивали су "Сотоно, одлази", као и пре три дана у Бијелом Пољу, где је интервенцијом полиције спречен напад на Михаила, а скуп је, као и данашњи, отказан.

Дедеић је Вијестима рекао да је жени "само ставио руку на уста јер га је она пре тога пљунула".

Представник ЦПЦ Стево Вучинић рекао је агенцији Мина да је "група од око 100 екстремиста, предвођена свештеником Српске православне цркве, вређала представнике ЦПЦ и није им дозволила да уђу у палату", пренела је Радио-телевизија Црне Горе.

"Покушали су да изазову ексцес са тешким физичким последицама и одлучили смо да се повучемо да се ексцес не би претворио у конфликт између нашег обезбеђења и тих људи који су хтели да се разрачунају са митрополитом Михаилом, рекао је Вучинић за РТЦГ.

Према његовим речима, то је могло да има тешке последице и заврши се на начин непримерен цивилизованом свету у 21. веку.

Додао је да је на месту инцидента било између 10 и 15 полицајаца.

У ранијој изјави новинарима, митрополит ЦПЦ је рекао да се не сећа да ли је икога ударио "у гомили" која га је, како је описао, јурила, али је изразио "искрено жаљење ако је ударио старицу или било кога другог".

"Једноставно смо се пробијали кроз руљу и спасавали живу главу... Стварно ми је жао, али нисам ни за шта крив", рекао је тада Михаило.

Српска православна црква противи се одредбама Нацрта закона о слободи вероисповести, који предвиђа да сви црквени објекти који су до 1918. године подигнути народним новцем постану државна својина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару