Читај ми!

Избеглице заустављене на путу ка Будимпешти, полиција користила сузавац

Мађарска полиција зауставила је групу избеглица која се из сабирног центра Реске упутила ка Будимпешти. Поједници покушали да пробију кордон, полиција узвратила сузавцем.

Још једна група избеглица напустила је сабирни центар у Рескеу код границе са Србијом и упутила се пешке ка Будимпешти. Ситуација се додатно закомпликовала, јер су поједине избеглице покушале да пробију кордон полиције, а један полицајац је узвратио сузавцем, преноси Танјуг.

Према извештају мађарске државне телевизије М1, ситуација се за сада смирила, након што је око 300 избеглица, које су вечерас кренуле из сабирног центра пешке ка Сегедину, полиција зауставила неколико километара даље.

Извештач телевизије М1 са лица места преноси да и даље траје убеђивање полиције и избеглица да се аутобусом врате у сабирни центар, што неки одбијају и седе на путу, а у аутобус улазе углавном жене са децом.

Регионални пут који води од Рескеа ка Сегедину је и даље затворен, а тренутна ситуација нема утицаја на ауто-пут који од Хоргоша води ка Будимпешти.

Главни разлог незадовољства и покрета избеглица јесте њихова регистрација и одбијање да дају отиске прстију.

М1 наводи да се ове вечери у сабирном центру код Рескеа налази између 100 и 200 избеглица, али је и константан прилив нових које пристужу преко "зелене границе" са Србијом из Кањиже и Хоргоша.

У међувремену је почело постављање још једног кампа са шаторима, док су због хладноће за избеглице обезбеђени топла ћебад и гардероба.

Након што је раније данас група од око 300 избеглица пробила кордон полиције код тог сабирног центра, њих око 150 је пешке, под пратњом полиције, железничком пругом стигло до периферије Сегедина, одакле су аутобусима пребачени до Кишкунхалаша, односно Бекешчабе, одакле ће се сутра возом упутити ка Будимпешти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару