Читај ми!

Словеначки новинар предлаже да се пуца на избеглице

Себастјан Ерлах, словеначки новинар и публициста, написао је током расправе на "Твитеру" да би он са мигрантима поступао радикално и додао да би на мигранте који се приближе граници требало пуцати.

У расправи у којој се појавио предлог да се у државу пусте само мигранти хришћанске вере, Себастјан Ерлах је предложио да би на мигранте требало пуцати, без обзира на њихову религијску припадност, преноси Танјуг.

"Бог ће већ знати који су његови", написао је Ерлах и изазвао свеопште згражавање и осуду када су поруку са друштвене мреже пренели локални медији.

Због ширења мржње и нетолеранције према избеглицама, биће му одузета награда коју је пре две године добио за ангажман у промоцији демократских и европских вредности на којима је утемељена Словенија.

Такође, Ерлаху прети и искључење из Словеначке демократске странке, коју води бивши премијер Јанез Јанша.

Тридесеттрогодишњи Ерлах је дипломирани теолог и стални сарадник листа Часник, блиског верски оријентисаној омладини, преноси Хина.

Љубљански надбискуп Станислав Зоре оштро је осудио покушаје да се избеглице које би могле да дођу у Словенију деле према верском критеријуму.

Словеначка демократска странка, чији је Ерлах члан, потврдила је да је покренула поступак његовог искључења, на што се може жалити у року од две седмице.

Ерлах је пак на свом блогу, без извињења за скандал који је изазвао, за иницијативу да буде искључен из странке оптужио ново руководство страначког огранка у градићу Тржич, где живи, наводећи да је реч о фракцији која би хтела да смени Јаншу и омаловажи све оно што је током 20 година позитивно урадио.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије