Аустријска полиција спасила 24 мигранта из претрпаног комбија

Аустријска полиција спасила је током ноћи 24 избеглице из Авганистана, који су били нагурани у један мали комби без довољно ваздуха, што је најновији инцидент који показује екстремне услове под којима мигранти покушавају да стигну до западне Европе.

Полиција је открила 24 тинејџера из Авганиста, чији је део за превоз терета имао површину од само шест метара квадратних, рекао је портпарол аустријске полиције, а пренео "Волстрит џорнал".

Два прозора на комбију су била забрављена и затамњена, а врата на задњој страни комбија затворена споља, рекао је портпарол, преноси Танјуг.

Додао је да су тинејџери у комбију стајали један тик до другог или су чак седели један на другоме, како би сви могли да стану у тако мали простор.

Полицајци су зауставили комби нешто после поноћи, пошто су патроли били сумњиви затамњени прозори.

Возач, 30-годишњи држављанин Румуније, искочио је са возачког места чим је комби заустављен и дао се у бег, али је ускоро ухваћен.

Верује се да су се авганистански тинејџери укрцали у комби у Мађарској и да су се у претрпаном возилу возили два сата пре него што су откривени, саопштила је полиција, додајући да су сви мигранти живи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије