Читај ми!

Вујановић подржао Вучића

Председник Црне Горе Филип Вујановић подржао је иницијативу српског премијера Александра Вучића о помирењу уверен да би обележавање заједничког дана сећања на жртве рата с простора бивше Југославије било у функцији очувања стабилности региона.

Вујановић је рекао да Црна Гора подржава све оно што је у функцији стабилних односа и развоја региона, пренео је портал Радио-телевизије Црне Горе, преноси Танјуг.

"Уверен сам у племенитост и добронамерност иницијативе Александра Вучића, као и у његову намеру да својом иницијативом допринесе стабилности и добру региона", рекао је црногорски председник новинарима у Мојковцу, где је присуствовао обележавању Дана општине.

Како је додао, он је присталица афирмације партнерства, објашњавајући да је реч о афирмацији у смислу коришћења онога што су потребе региона.

Вујановић сматра да се државе региона приближавају сарадњом која ће се реализовати у тим пројектима и додао да ће се видети какав ће бити финални ефекат Вучићеве иницијативе.

"Ми у сваком случају доживљавамо као иницијативу премијера који позитивно гледа на потребу да се регион очува стабилним, да се његова стабилност искористи као основа развоја и да кроз то будемо ближи једни другима"”, закључио је Вујановић.

Вучићеву иницијативу о успостављању заједничког Дана сећања за све жртве у региону одбацио је хрватски премијер Зоран Милановић, а косовски министар спољних послова Хашим Тачи је рекао да је она неприхватљива јер би значила релативизацију и поновно писање историје.

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић сматра да је иницијатива српског премијера преурањена и недоречена.

Иницијативу је подржао председник Републике Српске Милорад Додик.

Српски премијер наглашава да од идеје о заједничком дану сећања за све жртве рата с простора бивше Југославије никада неће одустати и верује да ће се кад-тад, макар и за две до три године, регион помирити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару