Читај ми!

Будимпешта, железничка станица као транзитна зона

Мађарска је капитулирала пред кријумчарима људи, оцењује бечки дневник "Курир" наводећи да је Будимпешта постала центар за избеглице које желе на запад.

Испред железничке станице Келети успостављена је територијална зона, у којој кријумчари неометано могу да нуде своје услуге.

"Транзитна зона" стоји на ознакама у пасажу подземне железнице, ознаке које су небитне за путнике подземне железнице, али битне за бројне избеглице јер су порука, како преноси Курир, где могу да се задржавају без страха од контрола.

На поду леже бројне избеглице, а између њих се крећу агенти организација кријумчара људи, који нуде услуге путовања у Немачку. Ради се о младим Мађарима од којих су неки, случајно, или захваљујући "пословном њуху" научили арапски, преноси Танјуг.

Железничка станица Келети је стратешки повољна полазна тачка за наставак путовања ка остатку Европе. На тој станици могу, како наводи Курир, да се купе карте за међународне возове, али је и место на којем таксисти имају штанд и где се може договорити путовање ауто-путем, које кошта око 450 евра по особи.

Према писању листа, све избеглице које је репортер Курира упитао желе у Немачку или Скандинавију, а мали број зна за Аустрију, јер многи ту земљу мешају са Аустралијом.

Само један 28-годишњи Сиријац Јона зна за Аустрију, јер је пореклом из Кан Арнабаха која је близу Голанској висоравни где су аустријски војници били стационирани више од четири деценије.

У међувремену, саксонски огранак Хришћанско-демократске уније немачке канцеларке Ангеле Меркел је у оквиру мера за смањење броја азиланата који долазе у ту земљу затражила привремену суспензију Шенгенског споразума, али и подржала намеру Мађарске да изгради ограду према Србији.

"Брод је пун", речено је у покрајинској влади у Дрездену, преносе немачки медији, а генерални секретар подружнице ЦДУ Михаел Кречмер је оценио да је критика на рачун Мађарске непоштена и да је обавеза те земље да контролише илегалну миграцију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару