Читај ми!

Ухапшени челни људи Будве

Више руководилаца и службеника општине Будва, међу који и градоначелник Лазар Рађеновић, ухапшени су јутрос по налогу специјалног тужилаштва, преноси РТЦГ.

Поред Рађеновића, ухапшени су и бивши градоначелник Рајко Куљача, бивши општински функционер Александар Тичић, бивши потпредседник општине и брат високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, Драган Маровић, као и његова ћерка, менаџерка града Милена Маровић Богдановић. Ухапшено је још неколико службеника, преноси Танјуг.

Како јављају црногорски медији, полиција руководиоце и службенике општине Будва хапси због сумње да су приликом изградње тржног центра "ТQ Plaza" и платоа на плажи Јаз, злоупотребом службеног положаја, оштетили општину Будва за више милиона евра.

Драгану Маровићу тужилац је одредио задржавање од 48 сати, до довођења судији за истрагу који ће одлучити да ли ће му бити бити одређен притвор, потврдио је Маровићев адвокат Здравко Беговић.

Адвокат Беговић је након саслушања Маровића пред специјалним тужиоцем Лидијом Вукчевић, рекао да се његов клијент терети за злоупотребу службеног положаја.

"Добио сам информације да је реч о кривичном делу из области организованог криминала и да је ухапшено више особа које су у време када је закључен уговор између Општине Будва као инвеститора и привредног субјекта 'Трејд уника', као субинвеститора, били на челним позицијама у тој општини", рекао је Беговић и појаснио да је реч, наводно, о штети која износи седам милиона евра.

Маровић, како је навео његов адвокат, тврди да са тим нема никакве везе и да као секретар Секретаријата у Будви објективно није био у могућности да учествује у таквом правном послу.

"Сутра, најкасније прекосутра, осумњичени ће бити приведени код судије за истрагу Вишег суда, који ће одлучити да ли има основа за одређивање притвора осумњиченима", навео је Беговић, који сматра да за одређивање притвора нема основа.

Поводом хапшења, црногорски председник Филип Вујановић рекао је да закон мора бити једнак за све и нико не може бити поштеђен и додао да се мора поштовати претпоставка невиности.

Како је нагласио, увек се и залагао за то да закон буде једнак за све, као и да је за поштовање права лица према којима се води поступак.

"Мислим да на нивоу тих односа треба посматрати све оно што је обавеза и у кривичном поступку и обавеза оних који у односу на тај поступак реагују", навео је Вујановић у Мојковцу, где је присуствовао свечаној седници локалног парламента.

То је, каже, једно објашњење које је "имао увек и за све" и додаје да сматра да са са аспекта позиције председника државе то објашњење и такав став треба да задржи. Упитан да ли се њихово хапшење може довести у везу са добијањем позивнице за НАТО, председник Црне Горе је одговорио да је "већ дао своје виђење".

На питање да ли се могу очекивати нека хапшења и у Колашину због високе корупције, рекао је да се не треба бавити том врстом прогноза и поновио да сви требају да поступају у оквиру својих надлежности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару