Нуланд: Време је да Македонија крене напред

Помоћница америчког државног секретара Викторија Нуланд позвала је у Скопљу македонске политичке лидере да брзо спроведу споразум, који су постигли уз посредство ЕУ, за превазилажење политичке кризе и напредак разговора са Грчком о називу државе.

Викторија Нуланд се састала са лидерима четири највеће политичке партије у Македонији, а затим је са премијером Николом Грујевским дала заједничку изјаву, пренела је агенција МИА.

"Време је да се заврши ова криза. Ми у САД смо задовољни сарадњом са ЕУ у оквиру разумевања које ће омогућити Македонији да се врати на пут евроатлантских интеграција, раста, доброг и чистог управљања, владавине права, слободе медија и свих ствари важних за државу", рекла је Нуланд.

Она је истакла да је са премијером и лидерима странака разговарала о начину на који би могли да премосте постојећи јаз и како да спроведу споразум који би омогућио земљи да крене напред.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи