Читај ми!

Вукићевић: Један од најозбиљних инцидената у односима две земље

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић рекао је да је напад на српског премијера Александра Вучића на комеморацији у Поточарима у суботу, један је од најозбиљнијих инцидената у међудржавним односима.

Вукићевић, који је био са српском делегацијом у критичним тренуцима када су засути каменицама, флашама и другим предметима, каже да се то никако није смело догодити, преноси Танјуг.

"До овога није смело да дође посебно имајући у виду тренутак у којем је премијер Вучић дошао у Поточаре", сматра Вукићевић.

Вукићевић је за бањалучки Глас Српске рекао да поред свих ризика премијер је имао храбрости да дође, пружи руку помирења и да се поклони жртвама Сребренице.

Убеђен је, каже, да је реч о организованом нападу било ко да стоји иза тога.

"Кренула је лавина људи и све се претворило у стихију коју је било тешко и готово немогуће контролисати. На сву срећу људи из обезбеђења које је било задужено за Вучића створили су услове да га извуку из те стихије, иначе би ту било много трагичнијих последица", рекао је Вукићевић.

Према његовим речима, да се закаснило само неколико секунди последице би биле катастрофалне и није сигуран да би ико из делегације која је била с премијером остао жив.

Српски дипломата који је такође примио неколико удараца каже нема сумње да је заказало обезбеђење унутар комплекса.

Вукићевић истиче и да је ова велика мрља мора бити поправљена адекватним деловањем и реакцијом институција БиХ.

"Очекујемо да БиХ покаже максималну озбиљност и одговорност с обзиром на то да се све десило на месту које има посебан значај.

Институције БиХ морају у што краћем року пронаћи организатора напада и директне починиоце који својим поступцима не доприносе успостављању бољих односа и процеса помирења", навео је Вукићевић и поручио да политика Србије остаје добросуседка и усмерена на помирење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару