Читај ми!

Драган Лукач: Покушан је линч Вучића

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да не зна на основу којих информација је српски премијер Александар Вучић закључио да се, приликом напада на њега у Поточарима, "само радило о неким навијачким групама", и истиче да је можда реч o организованом нападу и покушају линча.

Лукач сматра да је на Вучића "покушан линч", тражи да се све испита у свеобухватној истрази и да одговарају сви који су учествовали у нападу на премијера Србије, преноси ФЕНА.

"Имали смо информације да долазе неке навијачке групе из Санџака и да ће бити доста агресивни према Вучићу. Можда је на основу тога закључио. Ту се не ради само о навијачким групама. Када прегледате снимке, види се да се не ради само о навијачима, већ много већем броју људи који су кренули према њему", рекао је Лукач, преноси Танјуг

Лукач сумња да се можда ради о исценираном инциденту сејања "зле крви између Бошњака и Срба" те да је то био напад на српског премијера, пружену руку помирења и на мајке Сребренице, које су истакле да је тиме погажено и њихово достојанство.

Навео је да је Вучић показао да је храбар човек, јер је занемарио све безбедносне процене које су говориле да би могло доћи до напада и да то показује колико му је стало да дође до помирења Срба и Бошњака и односа БиХ и Србије.

"На једном од снимака из Поточара се види, казао је, да је једна особа задржана након напада на Вучића, да је око врата имала акредитацију, али ју је злоупотребила и била један од нападача на српског премијера", приметио је Лукач.

Министар унутрашњих послова Републике Српске је на конференцији за новинаре у Бањалуци додао да су имали процене да би Вучић могао бити угрожен у Сребреници, али да Дирекција за коодинацију полицијских тела БиХ није дозволила да ентитетска полиција обезбеђује Вучића у делу који је у њиховој надлежности.

Лукач тврди да су припадници специјалне полиције МУПРС-а спречили веће инциденте, јер су били у цивилу у маси, на шта су се одлучили због процене угрожености безбедности Вучића и тиме спречили већи напад на српског премијера.

Похвалио је реакцију реиса-л-улеме Хусеина Кавазовића који је смирио ситуацију, након напада.

Лукач је подсетио да је МУПРС-а с више од 1.200 полицијаца био ангажован на осигурању комеморације и трасе до Поточара, док је унутрашње осигурање спомен обележја и високе делегације осигуравала Дирекција за координацију полицијских тела БиХ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару