Читај ми!

Председништво БиХ осудило напад на Вучића

Трочлано Председништво БиХ најоштрије је осудило и изразило дубоко жаљење због напада на премијера Србије Александра Вучића у Меморијалном центру Поточари. Члан Председништва Бакир Изетбеговић рекао је да је звао Вучића два пута, али да се премијер Србије није јавио. Ја нисам давао никакве изјаве и потпиривао народ, каже Изетбеговић.

Председништво БиХ захвалило је премијеру Александру Вучићу на доласку у Сребреницу јер је то учинио у духу помирења и са намером да ода почаст жртвама, наводи се у саопштењу Председништва.

Председништво БиХ захтева од надлежних полицијских и правосудних органа на свим нивоима да хитно спроведу детаљну истрагу с циљем идентификације извршилаца напада и да се испита и утврди одговорност обавештајно-сигурносних и полицијских агенција БиХ за евентуалне пропусте који су довели до угрожавања безбедности премијера Вучића.

Председништво БиХ је упутило извињење свим страним делегацијама због доживљене непријатности.

У саопштењу те институције се наводи да је њен јединствен став да с "пуном преданошћу настави да ради на убрзању процеса помирења, обнови нарушеног поверења и унапређењу односа између Босне и Херцеговине и Србије".

Саопштење председништва раније је у изјави за Н1 најавио члан председништва Бакир Изетбеговић.

Вучић је на конференцији за медије раније навео да се са Изетбеговићем није чуо данас, али да ће с њим разговарати телефоном сутра или прекосутра.

"Пробао сам да га добијем на телефон, није се јавио. Звао сам га два пута. Ја нисам давао никакве изјаве и потпиривао народ. Радио сам оно што треба да ради бошњачки члан Председништва, да каже да је у Сребреници био геноцид, који треба осудити", рекао је Изетбеговић, коментаришући ову изјаву.

"Човека који је ослобођен у Хагу довео сам овде да му се суди у Босни и Херцеговини, која је његова земља", рекао је Изетбеговић, осврћући се на изручење Насера Орића Босни и Херцеговини.

Пре свега, Изетбеговић је истакао да је осрамоћен дешавањима у Меморијалном центру у Поточарима, јер како каже "Бошњаци су гостопримљив народ", а да је Вучићу у телефонском разговору прошле седмице гарантовао безбедност у Меморијалном центру Поточари. Каже и то да су безбедносне сужбе БиХ добро одрадиле посао припреме.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи