Ружа Томашић у полицији због говора мржње

Посланица Хрватске конзервативне странке у Европском парламенту Ружа Томашић саслушана је у полицији због наводног говора мржње, објављено је на Фејсбук профилу њене странке.

Томашићева је у саопштењу написала: "Драги моји, јуче сам била на информативном разговору због наводног говора мржње на којем сам морала да објасним где сам и под којим условима изрекла мој одговор српском министру Александру Вулину", пренео је портал Индекс.

Томашићева је почетком маја изазвала буру реакција због изјаве којом је одговорила српском министру рада Александру Вулину, који је Хрватској поручио да Србији не дели лекције, него да погледа у сопствено двориште и процесуира ратне злочине, преноси Танјуг.

На његову изјаву су стигле оштре реакције из читаве Хрватске, али је Ружа Томашић својом изјавом отишла најдаље, изјавивши: "Нека они моле Бога да ми не почистимо своје двориште, јер ако ми почнемо да чистимо своје двориште, имаће они још јако пуно Срба из Хрватске који ће морати да иду у Србију. Они држе ову државу за благајну и самопослугу, а ништа јој не дају".

Хрватска политичарка је данас коментарисала: "Сада је наша полиција боље информисана о том 'случају', чак и боље од многих новинара који се нису потрудили да јавности дају пуну информацију него су моју изјаву пренели једнострано, изван контекста и са својим злонамерним тумачењима. Некад ти је судила партија, а данас то раде новинари, такође без могућности одбране".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи