Пусић: Не размишљамо о превременим изборима

Владајућа коалиција у Хрватској нормално функционише, а у Хрватској народној странци (ХНС) једној од чланица, уопште не размишљају о могућности расписивања превремених парламентарних избора, каже председница те странке и министарка спољних и европских послова Весна Пусић.

"ХНС апсолутно остаје у коалиционој Влади и одговорно ће придонети њеној стабилности и фокусирању на постављене циљеве", рекла је она поводом унутарпартијских превирања у главној владајућој СДП, насталих пошто је премијер Зоран Милановић сменио министра финансија Славка Линића, преноси Танјуг.

Весна Пусић је истакла да Влада треба да се бави циљевима које је себи зацртала.

"Што се тиче садашњих односа у СДП-у, они се повремено јављају у свакој странци и морају да се решавају унутар сопстевних редова, осим у случајевима када треба да их рашчишћавају институције", казала је министарка на конференцији за новинаре.

Поводом оптужби Линића, да је премијер злоупотребио службе безбедности да би га шпијунирао, Пусић је оценила да су оне резултат "високог нивоа повређености и осећаја нанесене неправде", додавши да "постоје институције које се баве таквим оптужбама", преносе хрватски медији.

И хрватски председник Иво Јосиповић поводом несугласица у владајућој Социјалдемократској партији оценио да је парламентарна ситуација, која ће одлучити о потреби расписивања избора, за сада добра јер Влада има подршку парламента.

Он је упозорио и да постоји опасност да се сукоб у странци прелије на државу па да чланови Владе имају појачану одговорност за то да државни интереси нису подређени унутарстраначким проблемима.

Говорећи о оптужбама Линића на рачун премијера и страначког колеге, да га је шпијунирао и сменио да би заштитио интересе своје породице и пријатеља, Јосиповић каже да је реч о озбиљним оптужбама које се морају рашцистити јер Влада мора да ради неоптерећено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару