Милановић сменио Линића

Хрватски премијер Зоран Милановић сменио је министра финансија Славка Линића, а на то место предложиће Бориса Лаловца. Линић је осумњичен да је државни буџет оштетио за 27 милиона куна (3,5 милиона евра).

На ванредној конференцији за новинаре Милановић, међутим, није дао јасан одговор да ли је Линића сменио или је министар сам дао оставку.

"Ово је политичка одлука и питање његове смене је техничко питање. Хоће ли Линић остати заступник у Сабору, то је његова одлука", рекао је Милановић и додао да је Линићу рекао да више нема његово поверење и да не види како би могли наставити ову сарадњу.

"За његовог наследника предложићу Лаловца, који је млад и образован човек упућен у све ствари које се тичу државних финансија", рекао је Милановић.

Објаснио је да је до свега дошло још пре два месеца када га је шефовица Пореске управе упозорила на неке сумњиве предстечајне нагодбе.

Претпостављали смо, рекао је, да је реч о грешци, али требало је одговорити на питање зашто?

"Предстечајне нагодбе су дискрецијски поступак и морају бити беспрекорне. Мој посао је да проверавам, постављам питања и дајем упуте. Грешка се може догодити...", навео је премијер.

Премијер је рекао да није био задовољан одговором који му је у вези са најновијом афером дао министар Линић. Незадовољан је, каже, што је Линић тај одговор објавио у јавности пре него што га је послао њему.

"Ради се о грешци на штету државног буџета, што је потврдила Пореска управа којој у овом случају верујем. То је аларм. На овакав начин се не може радити, поверење је озбиљно нарушено", рекао је Милановић и додао више не види могућност наставка сарадње са министром Линићем.

"Поверење је озбиљно нарушено. Захваљујем министру Линићу за допринос влади", рекао је премијер и додао да такве ствари морају бити чисте те да су избори (предстојећи европарламентарни) битни, али да "су чисте руке још битније".

О јутрошњем састанку с Линићем у четири ока није желео да говори. Премијер је уверен да ће актуелна влада, бар што се њега тиче, овим случајем бити ојачана. Можда је то мало некоректно према Линићу, али - тако је, рекао је Зоран Милановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару