Читај ми!

Пуповац: Ванредне мере за заштиту повратника

Милорад Пуповац најавио ванредне мере да се заштити 15 срписких повратничких породица у Хрватској, које морају да исплате накнаде за реновирање Хрватима који су им користили куће.

Председник Српског народног већа Милорад Пуповац најавио је ванредне мере заштите права 15 српских повратничких породица, које, иако су власници кућа, морају да исплате накнаде за реновирање Хрватима који су се њима користили, јавља Танјуг.

Пуповац је то рекао на конференцији за новинаре у Крњаку, одржаној поводом одлуке карловачког Жупанијског суда по којој ће кућа повратника Петра Кунића 12. маја бити стављена на аукцију, јер није платио 170.000 евра накнаде за преправке наследницима Винка Петровића, Хрвата који је после "Олује" од државе добио на коришћење његову кућу.

Пуповац је тим поводом оценио да "судови суде по националистичким критеријумима".

"Држава једнима даје, уместо да их санкционише због незаконитих радова, а онима којима је било ускраћено право власништва, поново узима. Таквих је случајева, поред Кунића још 14, с укупним потраживањем од око 650.000 евра", рекао је он новинарима.

Пуповац је нагласио да неће дозволити да прође аукција коју је суд најавио за петак.

"Ако држава не заустави ову неправду, то ће учинити Српско народно веће", рекао је и прецизирао да ће зауставити одржавање аукције тако што ће њени организатори морати да пређу преко њега.

Кунић је изјавио да већ 19 година води битку с државним телима да би "његово било његово", као и да је добио парницу на Европском суду за људска права у Стразбуру, због неразумно дугог суђења.

По речима заменика карловачког жупана за српску националну мањину Синише Љубојевића, јасно је да држава на тим случајевима, преко судства, крши Устав и иде против својих грађана, са елементима националне дискриминације и национално мотивисаног одлучивања, пренела је агенција Хина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару