Читај ми!

Четворо мртвих у поплавама у Румунији

Најмање четворо људи изгубило је живот, а на стотине су евакуисане због снажне поплаве изазване обилним падавинама на југоистоку Румуније.

Без обзира на све напоре спасилаца, поплава је однела живот четворо грађана, рекао је министар унутрашњих послова Румуније Габријел Опреа, наводећи да има и грађана који се воде као нестали.

Опреа је рекао је да је један 80-годишњак умро у јужном граду Олту, пошто је његова кућа затрпана у одрону, а други у селу недалеко од Букурешта удавио се у поплавама, преноси Бета.

Портпаролка хитне службе Мадалина Епуре навела је да је погинуо и један 13-годишњи дечак кога је однела бујица.

Опреа је додао да се за још три особе трага, а служба за хитне ситуације извела је 550 спасилачких операција.

У јужној Румунији је поплављено 86 села, а највише су погођена три округа дуж реке Ведеа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије