Читај ми!

Победа опозиције у Беранама

Опозициони блок "Здраво, Беране" однео победу на локалним изборима у том граду. ДПС добио један мандант мање. СДП, председника парламента Ранка Кривокапића, није прешао цензус.

Након више изборних циклуса, опозициони блок "Здраво, Беране" однео је победу на локалним изборима у том граду, што у том блоку тумаче "кораком ближе" ка смени власти у Црној Гори.

Иако неће бити у власти, победник ових избора је објективно најутицајнија Демократска партја социјалиста (ДПС), која је овог пута изашла самостално и освојла један одборнички мандат мање од првопласирног блока "Здраво, Беране".

Берански парламент има 35 одборника - 18 је припало коалицији Здраво, Беране, коју чине Демократски фронт и Социјалистичка народна партија (СНП), док ће 17 одборничких места имати ДПС Мила Ђукановића.

Цензус на беранским изборима није прешла Социјалдемократска партија актуелног (СДП) председника парламента Ранка Кривокапића, која је и мања чланица владајуће коалиције на републичком нивоу.

Лидер Нове српске демократије, чланице опозиционог Демократског фронта, Андрија Мандић први је грађанима Берана објавио победу опозиције на локалним изборима и нагласио да су грађани показали храброст и достојанство да се отвори процес промена у Црној Гори.

"И у предизборној кампањи сам саопштио да ДПС и Мило Ђукановић морају сваки пут да победе да би одбранили све монополе и сачували оно што су опљачкали од грађана. Опозицији је довољна само једна победа након које ће почети да се ређају серије победа које ће довести до коначне смене власти у Црној Гори", рекао је Мандић за подгорички Дан.

Према његовим речима, сигуран је да је ова победа опозиције у Беранама управо та прва победа и пораз режима.

"И поред огромне изборне крађе и злоупотреба државних ресурса опозиција је победила. Да није било крађе опозиција би сигурно имала две трећине мандата. Честитам грађанима Берана на храбрости, достојанству и жељи да се отвори процес промена у Црној Гори, што су они својим гласовима омогућили", оценио је Мандић.

Цензус нису прешле ни Бошњачка странка, Позитивна Црна Гора и Народна странка, као ни Демократска српска странка, Странка српских радикала, Југословенска комунистичка партија Црне Горе, Странка пензионера, инвалида и социјалне правде и Српска листа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару