Читај ми!

Идентификовани нападачи на "Вијести"

Подгоричка полиција расветлила бомбашки напад на редакцију "Вијести" који се догодио децембра прошле године. Идентификовани су осумњичени Немања Вукмировић (21) и Марко Шофранац (22) из Подгорице. Викмировић је ухапшен јуче, док се Шофранац већ налази у затвору где издржава казну по другом предмету.

Полиција је расветлила активирање експлозивне направе испред подгоричке редакције Вијести у децембру прошле године. Ухапшени су осумњичени Немања Вукмировић (21) и Марко Шофранац (22), рекао је помоћник директора Управе полиције Милан Томић. Главни и одговорни уредник Вијести Михаило Јововић сматра да је било политичког притиска како би се случај расветлио баш у овом тренутку.

Томић је на конференцији за новинаре рекао да је осумњичени Вукмировић ухапшен јуче, док се Шофранац налази у затвору где издржава казну у другом предмету.

Осим тог кривичног дела, њима се на терет ставља и кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

''Основано се сумња да су Вукмировић и Шофранац починили кривично дело у ноћи између 26. и 27. децембра прошле године, тако што су поставили експлозивну направу на спољашњу јединицу клима уређаја, на зиду сутерена са западне стране објекта редакције Вијести, коју су потом активирали'', рекао је Томић.

Додао је и да су полицијски службеници у јануару ове године, током интензивне истраге дошли до сазнања да су Вукмировић и Шофранац могући извршиоци тог кривичног дела.

Према његовим речима, на основу тих сазнања, као и других мера и радњи, по претходно прибављеној наредби судије за истраге Основног суда у Подгорици, средином фебруара ове године извршени су претреси станова и других просторија шест лица, међу којима и оних које су користили Вукмировић и Шофранац.

Томић је навео и да су контролисана и два возила које је користио Вукмировић.

"Претресима су пронађени и изузети оружје, муниција, спорогорећи штапин и гардероба, који су упућени у Форензички центар ради вештачења. Свеукупне полицијске и тужилачке мере и радње упућују на основану сумњу да су Вукмировић и Шофранац извршили предметно кривично дело, почињено на штету НД Вијести'', нагласио је Томић.

Против осумњичених је заменику Основног државног тужиоца у Подгорици поднет посебан извештај због сумње да су починили кривично дело изазивање опште опасности у стицају са кривичним делом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

"Осумњичени Вукмировић ће, у законском року, бити приведен дежурном тужиоцу'', рекао је Томић.

Он је истакао и да припадници Управе полиције, у комуникацији са надлежним тужиоцем, настављају интензивне активности на утврђивању мотива бомбашког напада, као и на идентификовању евентуално других лица која се могу довести у везу са извршењем тог кривичног дела.

"Полицијски службеници и надлежни тужиоци, у тимском раду, предузимају активности и на расветљавању кривичних дела почињених на штету новинара Лидије Никчевић и Туфика Софтића, случајева паљења возила у власништву НД Вијести и подметања експлозивне направе на штету начелника ЦБ Бар, Милоша Радуловића", закључио је Томић.

Главни и одговорни уредник Вијести Михаило Јововић сматра да је било политичког притиска како би се тај случај расветлио баш у овом тренутку.

"Веома сам опрезан поводом информација полиције посебно због тајминга када је одлучила да обелодани то што су открили", казао је Јововић за ТВ "Вијести".

Истакао је да би био историјски догађај да се сазна, макар у једном случају, ко је налогодавац напада на новинаре.

Напад на Вијести догодио се 26. децембра прошле године.

Од дејства експлозије причињена је материјална штета на објекту, а том приликом није било повређених.

У тренутку експлозије у просторијама редакције Вијести било је више запослених, међу којима и главни и одговорни уредник Јововић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару