Читај ми!

Додик: Велике политичке игре

У Босни и Херцеговини се ради о много већим политичким играма, него што већина грађана може да сагледа, рекао председник Републике Српске Милорад Додик и додаје да је важно да Српска сачува стабилност.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се у Босни и Херцеговини ради о много већим политичким играма, него што већина грађана може да сагледа.

"Важно је да Република Српска остане мирна и сачува стабилност. Ми знамо да има проблема, да је економија у лошем стању, не продукује нова радна места, али криза је свугде и за видно побољшање потребно је више година", рекао је Додик у емисији Интервју Радио-телевизије Републике Српске.

Он додаје да СНСД прихвата предлог опозиционих странака у Републици Српској да се одрже превремени избори на свим нивоима власти у РС, али би резултати избора у том случају важили до октобра када се одржавају општи избори у БиХ.

Додик је оценио да су протести у ФБиХ политички мотивисани и да је захтев за расписивањем ванредних избора на територији целе БиХ неприхватљив.

"Странцима је у интересу да се у јавности прикаже да су нереди раширени на целој територији БиХ, без обзира што се у Бањалуци окупило свега 20 људи на улици. Ако странци траже ванредне изборе у БиХ, мора бити и ванредна ситуација на целој територији. То у овом случају није тако", рекао је Додик.

Додаје да исти они који су правили демонстрације због матичног броја, које су такође биле политички мотивисане, сада протестују у Сарајеву.

Додик је рекао да има проверене податке да "новац за финансирање протеста у ФБиХ долази из Фонда Наташе Кандић, и да није стигао директно у Сарајево, него преко њене канцеларије у Београду".

"Онда у Сарајеву кажу да протесте подржава Београд, али нико не спомиње да иза тога стоји Наташа Кандић", рекао је Додик.

Према његовим речима, странци су незадовољни досадашњим развојем ситуације у БиХ.

"РС је стабилна - у њој је политичка ситуација редовна и нема ексцеса", оценио је Додик и додао да је Република Српска показала своје демократско и цивилизовано лице које многи не желе да виде.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару