Читај ми!

Разбијени ланци проституције у Хрватској

У здруженој акцији неколико полицијских управа широм Хрватске ухапшено двадесетак особа и разбијени ланци проституције и трговине људима. Кријумчари пребацивали "илегалце" преко Хрватске у Словенију и даље у ЕУ.

У полицијским акцијама "Комет" и "Зеко" разбијени су ланци проституције и трговања људима у Хрватској. Ухапшено је двадесетак особа од којих су неке повезане са оба криминална ланца, јавила је агенција Хина.

Добро организована мрежа кријумчара је "илегалце" углавном са Косова, Сомалије и Еритреје пребацивала преко Хрватске у Словенију и даље у ЕУ и то по цени од најмање 1.500 евра по особи.

Преко границе су их пребацивали властитим аутомобилима, такси и комби возилима.

У акцији "Комет" ухапшено је 11 хрватских држављана и један држављанин Косова, а кривичне пријаве су поднете против три хрватска држављана.

На ванредној конференцији за новинаре Дејан Дретар из Полицијског националног уреда за сузбијање корупције и организованог криминала (ПНУСКОК) рекао је да су две особе ухапшене раније, а за двема је расписана потерница.

Током акције полиција је открила да се неки од осумњичених кријумчара баве и другим криминалом, па се кренуло у акцију "Зеко" којом је откривен ланац проституције.

Шеф службе за организовани криминал загребачке полиције Жељко Долачки рекао је да су се неке особе "испреплеле у те две оперативне акције" те да је у акцији "Зеко" ухапшено осам особа због организовања проституције на више локација у Загребу и Хрватској. Међу ухапшенима су и три жене које су, како је рекао, самовољно учествовале у организовању проституције.

У становима и возилима осумњичених пронађено је ватрено оружје, више мобилних телефона и мања количина дроге.

Процењује се да је организована група у том "послу" зарадила око 300.000 куна.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару