Читај ми!

Лукшић: Ускоро споразум о дипломатским просторима

Министар спољних послова Црне Горе Игор Лукшић најавио је споразум Црне оре и Србије о објекту резиденције црногорског амбасадора у Београду и о просторијама српске амбасаде у црногорској престоници. Процедура у вези са новим амбасадором Црне Горе у Србији је у току, истиче Лукшић.

Потпредседник црногорске владе и шеф дипломатије Игор Лукшић најавио је споразум са српским колегама о објекту резиденције црногорског амбасадора у Београду, односно просторијама амбасаде Србије у Подгорици.

Рекао је да је, након што је окончан поступак реституције и вила "Црногорка" враћена Карађорђевићима, Влада Србије понудила неколико објеката као неки вид компезације Црној Гори.

"Надам се да ћемо веома брзо у том погледу са колегама из Србије склопити један меморандум или споразума о решавању овог конкретног питања. То би био део аранжмана у оквиру кога би ми у Подгорици покушали да обезбедимо одговарајући простор за амбасаду Србије, а од Србије би добили одговарајућу резиденцију за смештај црногорског амабасадора у Београду", навео је Лукшић новинарима.

Истакао је и да црногорска влада договара аранжман са Савезом синдиката Црне Горе који располаже простором на Тргу Николе Пашића у Београду, а који би био искоришћен за нови објекат црногорске амбасаде.

"Уколико постигнемо договор са Савезом синдиката, ми смо заинтересованио да тај простор преузмемо у наше пуно власништво. Тај простор, који се налази на једној од најрепрезентативнијих локација у Београду, не би се користио само као седиште амбасаде, већ и за потребе културно-информативног центра", рекао је Лукшић.

Навео је да је у току дипломатска процедура у вези новог амбасадора Црне Горе у Србији, али није навео његово име.

"Очекујемо да ће се потребне дипломатске процедуре окончати током пролећа и да ћемо тада имати новог црногорског амбасадора у Београду", најавио је Лукшић.

Подгорички медији раније су објавили да ће актуелни министар културе Бранислав Мићуновић бити нови црногорски амбасадор у Београду, односно да ће на тој функцији наследити Игора Јововића, коме је истекао четворогодишњи мандат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару