Читај ми!

Ђукановић: Нећу довека бити премијер

Када нешто не будем могао да урадим због опструкција, неће ми бити проблем да ову функцију заменим другом, рекао црногорски премијер Мило Ђукановић. Не намеравам довека да будем премијер, ни да се селим из земље, истакао Ђукановић.

Црногорски премијер Мило Ђукановић рекао је да не намерава довека да буде на тој позицији, али ни да се сели из Црне Горе.

Он је на конференцији за новинаре о Комбинату алуминијума Подгорица (КАП), која је ушла у четврти сат, рекао да у досадашњем раду владе види и добре и лоше стране и да не сматра да је то њен лимит.

"Реконструкција владе није политичка атракција, то је отворено питање прилагођавања владе свим изазовима. Кад не будем могао нешто да урадим због опструкција у систему, неће ми бити проблем заменити ову функцију неком другом", рекао је Ђукановић.

Премијер је казао да је за хапшење руског држављанина, финаснијског директора КАП-а Дмитрија Потрубача сазано из медија.

Не мислим да та околност може отежати тражење нових инвеститора", оценио је Ђукановић.

Одговарајући на питање новинара да ли сматра да је Потрубач једини кривац за крађу струје за коју су сви знали, Ђукановић је казао да није његово да то коментарише већ да се треба обратити тужиоцу.

Потрубач се сумњичи да је као одговорно лице у КАП-у украо струју у вредности од преко девет и по милиона евра.

"О разлозима хапшења знам колико и ви из медија", тврди Ђукановић.

Ђукановић се осврнуо и на актуелно питање ребаланса буџета истакавши да је то једна од опција, али не и нужна.

Реч је о нормативној техници како да решимо питање КАП-а, рекао је Ђукановић и напоменуо да је спреман да саслуша сваког ко жели да помогне и понуди неко решење.

"За нас је лоше да се продужава пракса нерегуларних пословања", истакао је Ђукановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару