Читај ми!

Инцидент у Кравицама

Око 150 припадника удружења "Мајке Сребренице" и чланова породица страдалих сребреничких Муслимана пробили блок полицајаца и ушли у простор бивше Земљорадничке задруге у Кравицама код Братунца. У групи било највише жена, а неколико је повређено.

Представнице удружења "Мајке Сребренице" и чланови породица страдалих Бошњака из Сребренице ушли су данас у простор бивше Земљорадничке задруге у месту Кравице код Братунца, иако је полиција покушала да их спречи, а челници полиције тврде да није примењена сила.

После жустре расправе са полицајцима и објашњења да у дворишту желе да положе цвеће, група од 150 људи у којој је било највише жена, пробила је блок полицајаца, приликом чега је неколико жена лакше повређено, и ушла у двориште бивше задруге.

Председница Удружења "Мајке енклава Сребреница и Жепа", Мунира Субашић, изјавила је да је повређена током данашњег инцидента.

Рекла је да су рођаци убијених покушали да уђу у хангар како би први пут после рата посетили место где су 1995. године заточени и убијани њихови најмилији, а у томе су покушали да их спрече припадници полиције РС.

Претходно су, преноси Радио-телевизија Републике Српске, чланице удружења пресекле жичану ограду испред "беле куће" Електропреноса у Поточарима и положиле цвеће на месту страдања Бошњака.

Директор полиције Републике Српске Гојко Васић тврди да полиција није применила никакву силу током данашњих инцидената у Сребреници и Братунцу, који су настали зато што чланови породица страдалих Бошњака из Сребренице нису имали одобрење да уђу на два приватна поседа.

Нагласио је да је све снимљено и да је о свему што се десило обавештено и надлежно тужилаштво.

"Уколико било чији снимак открије да је било који полицајац, на своју руку, применио силу, он ће бити санкционисан. Али и сви они који су применили силу, починили прекршај или кривично дело у овом инциденту, морају да очекују да ће тужилаштво одлучити о покретању истраге, ако се ради о кривичном делу, или ће полиција издати прекршајни налог", рекао је Васић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару