Читај ми!

Без расправе о директору ХРТ-а

Већина у Одбору за медије хрватског Сабора одбила расправу о предлогу Надзорног одбора ХРТ-а да генерални директор Горан Радман буде разрешен те дужности и да се именује вршилац дужности директора ХРТ-а.

О предлогу Надзорног одбора ХРТ-а да генерални директор те куће Горан Радман буде разрешен дужности већина у Одбору за медије хрватског Сабора није хтела данас да расправља.

Изгласан је закључак којим се од Радмана тражи изјашњавање о стварима које му Надзорни одбор ставља на терет, а то су, између осталог, непријављивање имовине у имовинској картици и мешање у програмско-уређивачке садржаје.

Радман о тим оптужбама треба да се изјасни у року од три недеље али Одбор за медије о томе неће моћи да расправља пре септембра, јер идуће недеље почиње летња пауза у заседању Сабора.

У гласању о таквом закључку нису учествовали заступници ХДЗ-а који су напустили седницу, а предложио га је заступник владајућег СДП Шиме Лучин, који је рекао да Надзорном одбору не спори законско право да предложи смену директора, али да је "минимум политичке и људске коректности требало да буде да се саслуша и друга страна", пренела је агенција Хина.

Одбор за одлучивање о сукобу интереса недавно је закључио да је Радман, који је и власник хотела у Словенији, био дужан да у своју имовинску карту унесе ту чињеницу.

Пре овог случаја, средином маја, Одбор за спречавање сукоба интереса казнио је Радмана са 15.000 куна (око 2.100 евра), јер у законском року није поднео имовинску картицу.

Одбор је тада утврдио и да се Радман налази у потенцијалном сукобу интереса као власник и оснивач фирме, чији се клијенти оглашавају на ХРТ-у и као члан Надзорног одбора Хипо Алпе Адриа банке и Одбора за именовање и награде Атлантик групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару