Читај ми!

Протест студената у Бањалуци

Козарачким колом испред зграде Владе РС завршен је протест око 2.000 бањалучких студената и грађана. Студенти претходно прошетали улицама Бањалуке како би изразили незадовољство стањем у друштву.

Бањалучки студенти данас су са мирног протеста поручили властима Републике Српске да су незадовољни својим стандардом и стањем у друштву.  Око 2.000 студената којима су су придружили демобилисани војници Оружаних снага БиХ из РС, неколицина пензионера и других грађана, прошетало је од Студентског кампуса до зграде Владе РС.

Тражили су изградњу нових студентских павиљона у Бањалуци и Источном Сарајеву, смењивање министра просвете Горана Мутабџије, и одлучну борбу против криминала, корупције и непотизма.

Студенти траже и да владајући Савез независних социјалдемократа (СНСД) из те странке искључи високог функционера Рајка Васића који је за студенте написао да су "копилад".

Студенти захтевају и решавање проблема бањалучке породице Вулић која више од годину дана покушава да спречи фирму Гранд трејд, у власништву контроверзног бизнисмена Милета Радишића, да прекопа приступни пут њиховој кући у центру Бањалуке поред које ова фирма гради велики стамбено-пословни објекат.

Студенти су бањалучким улицама прошли носећи заставу РС и транспаренте на којима су били исписани њихови захтеви, дувајући у пиштаљке и узвикујући "Лопови, лопови!".  Полиција је протест забранила.

"Ко се боји студената?", упитао је председник Студентске уније РС Никола Дроњак и додао да ли је то "онај који је синоћ поручио: 'Нико не сме да вас бије' ", алудирајући на изјаву председника РС Милорада Додика да студентима "не сме фалити длака с главе".

Студентске вође су још истакле да желе другачију РС која је сада, како су рекли, "држава приватника и кабадахија".

Испред зграде Владе РС студенти су узвикивали "Миле лопове!", "Лопови, лопови!", позивајући запослене у Влади и полицајце да им се придруже.

Потом су одиграли "козарачко коло" протест окончали у парку код зграде Владе.

Студентске вође су поручиле да су задовољни данашњим протестом, најављујући да ће се поново окупити ако власт не почне да решава њихове проблем.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару