Читај ми!

Јајима на црногорску Скупштину

Активисти покрета "Отпор диктаторском режиму у Црној Гори" гађали јајима улаз у зграду Скупштине, пред почетак седнице. Црногорски парламент расправља о опозиционом предлогу закона о поништавању председничких избора од 7. априла и расписивању новог гласања.

Црногорска полиција привела је неколико активиста покрета "Отпор диктаторском режиму у Црној Гори", који су протестовали испред зграде Скупштине и гађали јајима улаз у зграду парламента уочи почетка седнице.

Посланици Скупштине Црне Горе расправљају о опозиционом предлогу закона који предвиђа проглашење неважећих избора за председника државе одржаних 7. априла и расписивање новог гласања за шефа државе.

Државна изборна комисија (ДИК) Црне Горе је саопштила да је, према коначним резултатима, Филип Вујановић победио на изборима 7. априла, пошто је освојио 51,21 одсто гласова, док је за независног кандидата Миодрага Лекића гласало 48,79 одсто бирача.

Лекићев изборни штаб саопштио је раније да не признаје резултате председничких избора које је саопштио ДИК.

Вујановић је 20. маја положио заклетву на церемонији у Владином дому на Цетињу, чиме је започео нови петогодишњи мандат на челу Црне Горе.

На дневном реду данашње седнице је и предлог опозиције о отварању парламентарне истраге и формирању Анкетног одбора ради прикупљања информација и чињеница о афери Снимак.

Афера Снимак везана је за објављивање аудио снимака са седница органа владајуће Демократске партије социјалиста на којима је говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по партијској припадности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије