Лагумџија са Лавровом

Време да се БиХ реши наметљивог старатељства Канцеларије високог представника и преузме судбину у своје руке, поручио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров током састанка са Златком Лагумџијом.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров истакао је током разговора са министром иностраних послова БиХ Златком Лагумџијом да је крајње време да се БиХ реши наметљивог старатељства Канцеларије високог представника (ОХР) и преузме судбину у своје руке.

Истичући да ОХР има диктаторска овлашћења која повремено злоупотребљава, Лавров је рекао да је у овој фази главни задатак "што бржи пренос одговорности за судбину БиХ у руке домаћих снага".

Лавров је додао да су и Русија и БиХ заинтересоване за стабилност на Балкану.

Како преносе бањалучки медији, цитирајући агенцију РИА Новости, Русија и БиХ потписале су споразум о олакшавању визног режима, који предвиђа безвизни режим за грађане две земље који путују у туристичку посету у трајању до 30 дана.

Лавров је најавио да ће Русија радити и на убрзању потписивања споразума са БиХ о избегавању двоструког опорезивања.

Лагумџија је током састанка рекао да БиХ рачуна на отварање директне авио-линије Москва-Сарајево.

Он је додао да је БиХ заинтересована и за развој и јачање сарадње са Русијом у области економије, трговине, културе, образовања и туризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије