"Улазница" за БиХ - 75 евра дневно

Приликом уласка у БиХ странци ће морати да имају 75 евра (150 конвертабилних марака) за сваки дан боравка у тој земљи, одлучио је Савет министара на предлог Министарства сигурности.

Странци ће приликом уласка у БиХ морати да имају 75 евра (150 конвертабилних марака) за сваки дан боравка у тој земљи, одлучио је Савет министара на предлог Министарства сигурности. Израчунато је да је 150 КМ најмањи износ средстава потребaн за издржавање странца за време намераваног боравка у Босни и Херцеговине.

Савет министара БиХ је усвојио и Информацију о потписивању билатералног Споразума између БиХ и ЕУ, у оквиру преговора за приступање БиХ Светској трговинској организацији (СТО).

Тај споразум ће бити потписан сутра у Бриселу, а потписаће га европски комесар за трговину Карел де Гухт и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Потписивање споразума са Европском унијом подразумева истовремено окончање преговора са 27 чланица СТО.

Савет министара БиХ усвојио је и Информацију Министарства финансија о спровођењу Анекса "Ц" Споразума о питањима сукцесије бивше СФРЈ.

Анекс "Ц" регулише питање расподеле финансијских потраживања и дуговања бивше СФРЈ и укључује страна финансијска потраживања (готовина, злато и други племенити метали, депозитни рачуни и вредносни папири).

Правобранилаштво и овлашћени представник БиХ задужени су да предузму потребне радње како би се заштитио интерес БиХ у поступку стечаја над агенцијама Београдске банке и Југобанке у Њујорку, додаје се у саопштењу Савета министара БиХ.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи